Profilom 2017. június 24. Szombat - Iván

Napi grillreceptünk: Pikáns, grillen pirított töltött csirketekercsek hagymás-paprikás burgonyával


Gyerekek és felnőttek számára egyaránt maradandó élményt tartogat ez a tartalmas töltött csirke. Extra alapanyagok nélkül is hozza azt a szintet, amitől állandó szereplővé léphet elő a családi asztalnál.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Hozzávalók:

  • 4 db filézett csirkecomb

  • 16 dkg füstölt-főtt tarja

  • 2 fej vörös hagyma

  • 1 db tojás

  • 4 db burgonya

  • 4 tekerés bors

  • 1 csipetnyi só

  • 2 evőkanál olaj

  • 12 dkg reszelt sajt

  • 1 csipetnyi piros paprika

  • A hagymát üvegesre pirítottam a füstölt-főtt tarjával együtt, majd hozzáadtam 8 dkg reszelt sajtot és egy korábban felvert tojást, így készült el a töltelék.

    A csirkecombokat kifiléztem, majd belehelyeztem a tölteléket és a bőrével lefelé fordítva a megolajozott alufóliára tettem, amit szaloncukorformára feltekertem.

    A sütőben 150 fokon 1 óra alatt puhára sütöttem, majd az alufóliában még fél órát pihentettem. Végül a grillen ropogósra pirítottam.

    Közben hagymát pároltam és elkészítettem a hagymás-paprikás burgonyát köretnek.

    Az ízlésesen félbevágott töltött csirkecombokat a burgonya körettel tálaltam és salátalevéllel, petrezselyemmel, retek karikákkal díszítettem, valamint reszelt sajttal megszórtam.

  • Ha kedvet kaptál a sütéshez és te is szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.
Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook