Profilom 2017. augusztus 18. Péntek - Ilona

Napi grillreceptünk: Pork Burger Tibor módra


Gyors, finom és tartalmas házi burger, amiben garantáltan csak az van, amit beletettél. Ha a gyerekek imádják a hamburgert, lepd meg őket ezzel. Ennél egészségesebb változatott nehezen találnál.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús

  • 4 teáskanál só

  • 1 csipet bors

  • 2 evőkanál worcestershire

  • 4 darab hamburger buci

A sertésburgerhez mindig háztáji hízlalású darálthúst használok, így mindig tudom, hogy milyen húst is etetek a vendégeimmel, és a családommal. Sütés előtt a húst sózom, borsozom, és belerakom a Worcestershire szószt, majd lazán átkeverem. Utána mehet 1 órára a hűvösre.

Közben lehet izzítani a grillt, melyet előtte indirekt sütésre kell felkészíteni (hagyjunk egy direkt részt is azért). Ha a hőmérséklet visszacsökkent BBQ hőtartományra, mehetnek a rácsra az időközben nem sok tapogatással kiformázott pogácsák (használhatunk hozzá lapos bögrét is, melybe beleszuszakoljuk a húst). A rácsot előtte kenjük le olajjal. A húsok felső részét kenjük be házi BBQ szósszal.  A pogácsákat kb. 5 perc után fordítsuk meg (BBQ szósszal átkenés), majd újabb 5 perc után elkészül, a direkt részen adjunk neki még egy kis színt.

Ezt követően a félbevágott bucikat ízlés szerint pirítsuk meg a rácson.

  • Ha kedvet kaptál a sütéshez és te is szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.
Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook