Profilom 2017. június 24. Szombat - Iván

Napi grillreceptünk: Provence-i bárányburger


Ha szereted a hamburgert, de nem szeretnél a gyorséttermek sablonos kínálatára hagyatkozni, próbáld ki ezt az igazi kézműves finomságot, amiben garantáltan nincs tartósítószer vagy ízfokozó. Az ízekben tobzódó bárányburger még a hamburgert ellenzőket is meggyőzi majd.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Az angolszalonnát felkockázzuk, egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját, majd a felkockázott hagymát rátéve megdinszteljük.

A letisztított lapockát ledaráljuk a kihűtött hagymás szalonnával és a szárított paradicsommal.

Hozzákeverjük a finomra vágott friss fűszereket, levendulát, fekete őrölt borsot és sót.

Elosztjuk 8 felé (17-18 dkg-os pogácsák lesznek), hogy körülbelül 10-12 cm átmérőjűek legyenek.

A húspogácsákat grillen megsütjük.

A Séf a rácson versenyre nevezett recept folytatását itt olvashatod.

Ha szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook