Profilom 2017. augusztus 23. Szerda - Bence

Napi grillreceptünk: Rizses húsrudak fűszeres kelkáposzta ágyon


A maradék rizs felhasználására is tökéletes megoldást jelent ez a nem túl bonyolult recept, de a rizsszeretőknek bármilyen alkalomra ajánljuk. Az ízletes rizsropogós bátran formázható, így a gyerekek tetszését is biztosan elnyeri.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Hozzávalók:

  • 16 dkg darált sertésjava

  • 12 dkg rizs

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 1 db tojás

  • 2 csipetnyi őrölt bors

  • 1 fej kelkáposzta

  • 3 g majoránna

  • 3 g köménymag

  • 5 g só

  • 3 evőkanál citromlé

  • 1 evőkanál olivaolaj

  • 1 csipetnyi cukor

  • 1 csipetnyi fehérbors

  • 5 csepp polisweet

  • 2 evőkanál napraforgóolaj

  • 6 dkg mangalica tokaszalonna

  • 1/2 csokor petrezselyemzöld

  • 1/2 db paradicsom

  • 5 levél saláta

  • A darált sertésjavát összekeverjük a megfőzött rizzsel és tojással, hozzáadjuk az üvegesre pirított vöröshagymát és fokhagymát, majd borssal, sóval és petrezselyemzölddel ízesítjük, végül összekeverjük, kedvünkre formázzuk és a grillrácson átsütjük.

    Egy darab mangalica tokaszalonnát bevagdosunk és ropogósra pirítunk a grillen, majd tálalás előtt a szalonna végét piros paprikába mártjuk.

    A káposztát köménnyel, majoránnával, borssal, sóval ízesítjük és forró vizet öntünk, rá, míg el nem lepi, majd 8-10 percet állni hagyjuk, leszűrjük és serpenyőben két evőkanál napraforgó olajon átforgatjuk.

    Összekeverjük a citromlevet, polisweetet, olívaolajat, sóval és fehér borssal ízesítve.

    A húsrudakat a káposztával és a mangalica tokaszalonnával ízlésesen tálaljuk fejes saláta levelekkel, paradicsom gerezdekkel díszítve, amiket meglocsolunk a citromos öntettel.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook