Profilom 2017. december 15. Péntek - Valér

Napi grillreceptünk: Rocky Mountain sertés


Az egybensült sertésfrikandót körül ölelő mézes, szójás, gyömbéres kéreg ízét a hagyma és a fokhagyma teszi teljessé. A mérete ellenére gyorsan megsülő hús mellé készíts zöldségköretet.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A frikandót egyben tedd bele egy zárható zacskóba vagy lefedhető edénybe.

Egy aprítóban darabold fel a hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet.

Majd ezt keverd össze a citromlével, a szójaszósszal, a mézzel és jöhet bele a só, a bors, a felaprított petrezselyem és a mustár is.

Az így kapott krémes keverékkel fedd be jól a frikandót, és rakd hűtőbe éjszakára.

A sütéshez melegítsd elő a grillt és kicsit olajozd be a rácsokat. Közepes hőfokú grillen kezd a sütést, úgy hogy a húson 5 percenként fordíts egyet az egyenletes sülés érdekében.

A recept folytatását, itt találod.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook