Profilom 2017. augusztus 18. Péntek - Ilona

Napi grillreceptünk: Sertésszelet sós pácban


 

Ez a fűszeres pácban érlelt sertésszelet a hosszú pácolás után már percek megsül a grillen. A magas hő ellenére a hús kellemesen puha és szaftos marad, a füstölésnek hála pedig a fűszerek mellett a füstös íz is hangsúlyossá válik.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Egy közepes edényben öntsd össze a páclé hozzávalóit a jégkockák nélkül. A keveréket forrald fel és keverd addig, amíg a só és a cukor teljesen felolvad. Ha ez megvan, vedd le a tűzről és tedd bele gyorsan a jégkockákat, hogy minél hamarabb kihűljön a lé.

A sertésszeleteket helyezd egy mélyebb, zárható edénybe és öntsd rá a páclevet, hogy teljesen ellepje a húst. Hűtsd legalább 1 órán keresztül, de hagyhatod pihenni egy éjszakát is.

Amíg a hús pihen, keverd össze a fűszerkeverék hozzávalóit.

A sütés kezdete előtt egy órával áztass be faaprítékot a vízbe.

Melegítsd fel a grillt magas hőfokra, és az egy órája ázott faaprítékot is tedd egy füstölődobozban közvetlenül a sütőrács alá. Ettől kellemes füstös ízt kap majd a hús.

A folytatását itt találod.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook