Profilom 2017. december 17. Vasárnap - Lázár, Olimpia

Napi grillreceptünk: Sonkás kacsaburger lilahagyma lekvárral


A kacsahúsból kicsit "ünnepélyesebb" burger készíthető, mint a marhahúsból, de nem ez a szendvics egyetlen előnye. A hús testes zamatát kiegészítő édes hagymalekvár teszi igazán különlegessé ezt a burgert, amiből egy nem is elég.

 

Először a kacsamellel kezdjük, mert azt pácoljuk és majd csak utána daráljuk le! Összekeverjük a narancslikőrt, a borsot, a rozmaringot és a zúzott fokhagymát. Majd a kacsamelleket bepácoljuk vele és egy napot állni hagyjuk.

Másnap a kacsamelleket és a sonkát felkockázzuk és ledaráljuk.

Hozzákeverünk egy kanálnyi jóféle mustárt, és ha a sonka nem volt elég sós, akkor pici sót, de mindenképp kóstoljuk.

A recept többi részét itt találod.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook