Profilom 2017. december 13. Szerda - Luca, Otília

Napi grillreceptünk: Sült gesztenye


Ha tél, akkor sült gesztenye. A téli vásári utcaképhez kitörölhetetlenül hozzátartozik a forró, illatos sültgesztenye, amit zacskóból enni a legfinomabb. Ha szeretnéd házi körülmények között felidézni ezt a kellemes emléket, vedd elő a grilled, és jöhet a pirítás.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Melegítsd elő a grillt közepes/magas hőfokra.

Amíg a grill melegszik, készítsd elő a gesztenyéket. Egyesével fektesd a gesztenyét a leglaposabb oldalára és vágj egy éles késsel X-et a héjra. Ne túl mélyen, de eléggé ahhoz, hogy a héjat átvágd.

A gesztenyéket helyezd egy öntöttvas serpenyőbe vagy sütőlapra, és időnkénti mozgatással kezd el pirítani őket.

8-10 perc általában elég a gesztenyének.

Vedd le a parázsról a gesztenyét és még a héjában, amíg meleg, szórd meg a sóval. Azonnal tálalhatod.

Az autentikusabb hatásért használj faszenes grillt és öntöttvas serpenyőt a sütéhez.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook