Profilom 2017. október 20. Péntek - Vendel

Napi grillreceptünk: Töltött tök


Őszi ízek és szinek jellemzik ezt a grillen készíthető látványos fogást, aminek a tök az alapja. A gyors vacsoraként is bedobható étel igény szerint hússal is kiegészíthető, de anélkül is teljes értékű fogásként tálalható.

 Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra.

Amíg melegszik, állítsd össze a tölteléket. Ehhez egy nagyobb alufóliát kenj le olajjal, majd helyezd rá a kis kockákra vágott fehérrépát, a sárgarépát, az édesburgonyát, a morzsolt kukoricát és a hagymát. A zöldségekre önts egy kevés olajat és alma cidert, majd csomagold be őket. Az így kapott csomagocskát tedd fel a rácsra, és süsd 35 percig. Ha elkészült, vedd le a rácsról és tedd félre hűlni.

A kisméretű sütnivaló tököket vád ketté, és távolítsd el a magokat.

A tök húsát kend be vajjal és ízesítsd sóval és borssal, majd tedd rácsra őket sülni a héjukkal lefelé. Ennek is kell legalább 35 perc, de mivel a sütési idő nagyban függ a tökhús vastagságától, mindig ellenőrizd a puhaságát, mielőtt leveszed a tűzről.

Amikor a tök is megsült, azonnal tálalhatod az ételd. A félbe vágott tökök közepén lévő mélyedést töltsd meg a töltelékkel, majd locsolj rájuk egy kis juharszirupot.

Pontos adagokért és a további leírásért, kattints ide.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook