Profilom 2017. június 26. Hétfő - János, Pál

Napi grillreceptünk: Tokaji rozmaringos báránylapocka


Kis refinériát és hosszú sütési időt kíván a borral párolt báránylapocka, de az ízek kárpótolnak a fáradozásért. Omlós, ízes és enyhén pikáns végeredmény kerül le a rácsról, amelyhez krumplipüré vagy tepsis burgonya jár.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A már előre kicsontozott báránylapockát erősen kívül-belül bedörzsöljük kreol-rub fűszerkeverékkel.

Összegöngyöljük, és egy sonkahálóval összefogatjuk.

Indirekt grillezéssel 110-120C fokon 6 óra hosszáig sütjük, úgy, hogy a sütőnk tűzteréhez közel egy fém vagy hőálló kis tálba tokaji szamorodnit töltünk, melynek gőze szintén átjárja a húsunkat.

6 óra elteltével levesszük a hálót és lekenjük BBQ szósszal a húst.  Így még fél órát sütjük 100-110C fokon.

A hozzávalók és az extra tippek listáját itt találod.

Ha Ön is a grillen készült finomságok rajongója, és grillsütő vásárlásán töpreng, de még nem tudja, hogy milyen irányban keresgéljen, látogasson el a Broil King őszi grillszezon-nyitó kerti partyjára október 1-jén, ahol megismerheti a világ legújabb grillsütőit! Az őszi grillszezon megnyitóján szakértők segítik Önt a Broil King faszenes és gázüzemű grillsütőinek megismerésében, és az Ön számára legideálisabb grillsütő kiválasztásában. 

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook