Profilom 2017. október 21. Szombat - Orsolya

Napi grillreceptünk: Whiskey-kólás sertésoldalas pikáns édesburgonyával


Ropogós és édeskés kéreggel bevont oldalashoz tökéletes körítés a pikáns édesburgonya és az enyhén savas paradicsomos salsa. Az ízlelőbimbók mellett a szemnek is igazi kényeztetés ez a látványos finomság, amely meglepően gyorsan megsül  forró grillrácsokon.

Az oldalast elvágjuk a csontoknál és egy edényben felöntjük a kólával. Lefedjük, másnapig hűtőben érleljük.

Másnap sütés előtt sózzuk, borsozzuk a lecsöpögtetett húst.

Olajozott grillrácsra tesszük a húst, oda, ahol nem nagyon forró a parázs, mert ennek a húsnak kb. 1 óra sütésre lesz szüksége.

Közben többször megforgatjuk a sülő ételt, ilyenkor mindig megkenjük kólával is. Akkor lesz jó, ha kívül ropogós, a csont mellett pedig puha lesz a hús.

A paradicsomokat és a hagymát közben vastag szeletekre vágjuk, összeforgatjuk 2 evőkanál barna cukorral, pár evőkanál Worcestershire-szósszal, sóval, borssal.

Ezeket is megsütjük, majd egy tálban villával összenyomkodjuk a zöldfűszerekkel, ha kell, még sózzuk, borsozzuk. Fogyasztásig félretesszük.

Az édesburgonyákat megtisztítjuk, egy centi vastag hasábokra vágjuk. Megszórjuk 3 evőkanál barna cukorral, sóval, borssal és a cayenne-borssal, majd összerázzuk egy edényben.

Forró, olajozott grillrácsra sorakoztatjuk. Többször megforgatjuk, míg a cukortól ropogós-sült lesz.

Tálalás előtt a húsokat megspricceljük a whiskyvel (már ha a vendégsereg nem fogyasztotta el sütés közben), a salsával és a ropogós burgonyával kínáljuk.

A hozzávalók és az extra tippek listáját itt találod.

Ha Ön is a grillen készült finomságok rajongója, és grillsütő vásárlásán töpreng, de még nem tudja, hogy milyen irányban keresgéljen, látogasson el a Broil King őszi grillszezon-nyitó kerti partyjára október 1-jén, ahol megismerheti a világ legújabb grillsütőit! Az őszi grillszezon megnyitóján szakértők segítik Önt a Broil King faszenes és gázüzemű grillsütőinek megismerésében, és az Ön számára legideálisabb grillsütő kiválasztásában.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook