Profilom 2017. október 21. Szombat - Orsolya

Napi grillreceptünk: Zöld saláta avokádóval és koktél paradicsommal


A mai receptünk nem egy grillen készülő finomság, hanem egy izgalmas köret, ami bármilyen grillezett húshoz jó választás lehet. A télen kissé hanyagolt zöldségeket hozza vissza az étrendbe ez az enyhén citrusos mártással leöntött zöldsaláta, ami akár egy diétás vacsorának is beillik. Igény szerint a grillezést is bevonhatod az elkészítési folyamathoz, a vékony szeletekre vágott avokádónak kifejezetten jót tesz a pirítás.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Első lépésként készítsd el a vinegrette mártást. Ehhez egy nagyobb üvegbe tedd bele az almaecetet, az olajat, a lime levét, a kissé felmelegített folyós mézet és a fűszereket.

A koriander zöldjét vágd apró darabokra, majd add a keverékhez.

Ezután erőteljes mozdulatokkal rázd össze az üvegben lévő mártás, majd tedd félre, amíg összerakod a salátát.

Ehhez a zöld leveleket mosd meg, majd alapos lecsöpögtetés után tedd egy nagyobb tálba.

A recept folytatását és a pontos hozzávaló listáját itt olvashatod.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook