Profilom 2017. augusztus 21. Hétfő - Sámuel, Hajna

Napi grillreceptünk: Zöldbab saláta


Szárnyashoz ideális köretet ajánlunk a zöldbabot szerető húsimádóknak,akik már unják a krumplit. A tavasz színeit a tányérre csempésző salátát egy egyszerű, de ízeiben rafinált vinaigrette mártással kell leönteni, hogy teljessé váljon a szolid ízharmónia.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Egy nagy edénybe forralj fel sós vizet.

Tedd a lobogó vízbe a megmosott, végeitől megszabadított zöldbabot, és főzd 5 percig. Akkor jó, amikor még enyhén roppanós.

Szűrd le a babot, és tedd egy jéghideg vízzelteli tálba további 5 percig. Ezután is csöpögtesd le. Majd terítsd ki a babot egy ruhára, hogy teljesen megszáradjon. A hűtőben tartsd felhasználásig.

A vinaigrette mártáshoz keverj össze minden hozzávalót. A friss kapor kerüljön bele legutoljára.

A babot helyezd el a tányérokon dekoratív módon, majd közvetlenül a tálalás előtt jöhet a kapor, és locsold meg a babot a vinaigrette mártással.

A recept többi részét és a hozzávalók pontos listáját itt olvashatod.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook