Profilom 2017. augusztus 21. Hétfő - Sámuel, Hajna

Napi grillreceptünk: Zöldséges tepanade


 

Előételként és vegetáriánus főfogásként is tálalhatod a következő zöldséges-kecskesajtot tepanadét, mely tartalmas és ízekben gazdag fogás. A felhasznált zöldségek miatt nagyon egészséges, kellemes ízű feltét grillezett kenyerekhez, pitákhoz.

Először készíts szószt a zöldségekhez: Ehhez az olívaolajat, a salottahagymát, a zöldfűszereket, a fokhagymát, a citromlét, a diót és a sót, borsot helyezd egy aprítóba, és addig keverd őket, amíg egységes öntetet nem kapsz.

Ezután a szeletelt gombát, a paradicsomot, a lilahagymát és a félbevágott padlizsánt öntsd le a szósszal, és 30 percig hagyd őket állni.

Most lesz időd begyújtani a keget. Körülbelül 200°C-ra fűtsd fel.

Ha ez is megvan, süsd meg a paprikákat. Ne ijedj meg, hogy megfeketednek, épp akkor lesznek jók, ha fekete réteg borítja majd őket.

A recept folytatását itt találod.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook