Profilom 2018. január 20. Szombat - Fábián, Sebestyén

Profi tippek falapos grillezéshez


A falapon való sütés egy különleges és finom eredményt hozó grilltechnika, amihez általában cédrus fát használnak. A sütőlapból érkező füstös íz rengeteg pluszt ad az étel aromájához és biztos lehetsz benne, hogy a vendégeket is lenyűgözi majd a folyamat és a végeredmény.

Úgy szeretnél grillezni, mint a profik? Akkor adunk pár tippet a falapos sütéshez!

1. Mindig áztasd be a fát langyos vízbe a grillre helyezés előtt, máskülönben meggyulladhat.

2. Sütés előtt vedd ki a vízből a lapot, és itasd le róla a felesleges vizet.

3. A grillt elő kell melegíteni falapos sötéshez, magas fokozaton legalább 10 percig.

4. A lap mindkét oldalát kend be olívaolajjal és csak aztán helyezd rá a sütnivalót

5. A falapot mindig közvetlenül a tűz fölé helyezd.

6. A cédrus laphoz kiválóan illik a lazac, míg a juharfán isteni lesz a sertés és az éger fán sütik legtöbbször a bárányt.

7. Grillezés után mindig kezeld óvatosan a felforrósodott lapot és elpakolás előtt győződj meg róla, hogy már nem is parzsálik.

Könnyítse meg az ünnepi sütés- főzést, tegyen ínycsiklandó grillételeket az asztalra, s miközben az ételek teraszán sülnek, dőljön hátra és hangolódjon rá az ünnepekre. Ehhez a Broil King grillsütők most egy ajándék grill receptfüzettel kedveskedik önnek!

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook