Profilom 2017. augusztus 22. Kedd - Menyhért, Mirjam

Rántott juharlevél az őszi slágerkaja Japánban


A mindig leleményes japánok az őszt is kihasználják. Amíg mi idehaza albumba gyűjtjük a faleveleket, az ázsiai országban finom csemegét készítenek belőle. 

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Az egyedi finomságot momijinak hívják és a juharlevél mellett tempura tészta alkotja, ebbe burkolják a levelet, amelyet aztán forró olajban kisütnek. 

Mivel a levélnek nem igazán van íze, ezért az étel aromája csakis a tészta ízesítésén és az esetlegesen hozzáadott alapanyagokon, például szezámmagon múlik, a levél pedig 20 perc alatt sül finom ropogósra. 

A csemegét természetesen nem csak a japánok szeretik, hiszen a külföldi turisták egyik kedvenc szuvenírjeként is számon tartják. 

Írta: Faragó Zoltán
További cikkek a szerzőtől
 Facebook