Profilom 2018. február 19. Hétfő - Zsuzsanna

Rekord idő alatt elkészülő grillfogások


Váratlanul vendégek érkeztek a házhoz vagy éhesebbnek bizonyultak a falatozók, mint amire számítottál? Ha hirtelen kell elkészíteni valamilyen finomságot a grillen, akkor mit tegyél fel a rácsra? Erre a kérdésre keressük a választ.

A legegyszerűbb (bár nem nagy segítséget jelentő) válasz, hogy azt süsd meg, amit otthon találsz. Ha a sütés előtt még vásárolni is el kellene menned, akkor pont a gyorsaság faktor sérülne, ami vészhelyzetben egyszerűen luxus. Mivel mindenki konyhája kicsit mást tartalmaz, nehéz mindenkinek megfelelő receptet adni, de mi azért megpróbáljuk. Összeszedtünk pár hozzávalót, amiből gyorsan készíthetsz finomat.

Kenyér

A grillen megpirított kenyér (bagett, pita, kifli) ízletes előétel, köret vagy levezető ropogtatni való. A kenyér típusától függően több minden is készülhet belőle. Bruschettához rácson pirítsd meg a szeleteket, majd kockázott paradicsommal, hagymával tálald miután lelocsoltad egy kicsi olívaolajjal. A fűszeres kenyérhez olívaolajjal keverj el bármilyen fűszerkeveréket és ezt kend fel a kenyér egyik oldalára. Majd az olajos oldalával lefelé süsd meg a szeleteket.

Zöldség

Kevés az a háztartás, amibe valamilyen zöldség ne lenne állandóan. A legegyszerűbb változat, ha a zöldségeket (krumpli, hagyma, répa, fokhagyma) felkockázod és olajjal lelocsolod. Pici sózás és borsozás után már sülhet is a keverék egy magas falú tepsiben.

Bacon

A bacon vagy bármilyen zsírosabb sonka sokoldalúan felhasználható és szinte bármilyen fogást ízesebbé tesz. Kisütheted magában is – így a leggyorsabb – vagy nyársra húzva sajttal, gombával felváltva rétegezve gyorsan készíthetsz belőle grillezett falatokat. De tekerhetsz bele aszalt szilvát, májat vagy grillsajtot is, hogy aztán fogpiszkálóval megtűzve készítsd el belőle az előételt.

Tudjon meg többet professzionális kanadai grillekről, ismerje meg az amerikai Hot Spring masszázsmedencék, vagy épp az esztétikus kerti bútorok által kínált lehetőségeket: látogasson el a több mint 3000 m2-es ürömi bemutatóterembe, ahol szakemberektől kaphat választ kérdéseire!

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook