Profilom 2018. február 25. Vasárnap - Géza

Sörös (kólás, Red-Bullos) csirke Németországból


Németország grillbajnoka egyik kedvenc ételét készítette el nekünk. Rendhagyó módon a csirkék nem sörös dobozra, hanem különleges ízeket adó, furcsa italokra ültek. Jó étvágyat kívánunk!

Hozzávalók

  • 1 db egész csirke
  • 1 db dobozos sör
  • 1 csipet szárnyas fűszerkeverék
  • 2 ág friss rozmaring
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

Elkészítés

  1. Miután közepes hőfokra beállítottad a grill, jöhet a csirke előkészítése.
  2. A megtisztított egész csirkét (a belsőségek eltávolítása után) kívülről bőségesen dörzsöld be szárnyas fűszerkeverékkel és szórd meg frissen őrölt borssal és sóval.
  3. A sör felét öntsd ki egy pohárba, a másik fele maradjon a dobozban.
  4. Ebbe a sörös dobozba tedd bele a megpucolt fokhagymát egészben és a friss rozmaring ágacskákat is.
  5. Sűrű rácsozatra vagy egy lukacsos zöldségkosárra lesz szükséged, hogy feltehesd az étel a grillre. A rács közepére tedd fel az előzőleg kívülről lemosott sörösdobozt és erre ültesd rá a csirkét, hogy szilárdan álljon.
  6. Sütés közben tartsd csukva a fedőt, hogy mindenhol jól átsüljön. Sütési időre fél kilónként 18-20 percet számolj, de a fél óra után mindenképpen nézz rá a madárkára, nehogy odakapjon valahol.
További tippek az elkészítéshez: www.grillreceptek.hu
 
Ha szeretnéd megtudni, hogy hol vehetsz egy ilyen grillsütőt, kattints ide!
 

Írta: Spatrend Online
További cikkek a szerzőtől
 Facebook