Steakjével nyerte a grillversenyt! Remegő kezek, meglepetések és izgalmak a döntőben

  • írta:
  • 2016.05.09

A „Mortis” néven versenyző Óré András nyerte a Séf a Rácson grill- és receptverseny 2016-os szériáját. A hétvégi döntőn Gianni és a többi zsűritag sem kímélte a versenyzőket. Alapvető hibák és elrontott pizzák – füstös ízek és boldog nyertesek. Senki sem maradt sem éhesen, sem pedig élmény nélkül a hosszú hónapokon át tartó online receptverseny hétvégén megrendezett döntőjén. A MAXCity Design+ Kiállítás és Vásárának parkolójában felállított grillsátorban egész nap sisteregtek a legfinomabb falatok a faszenes- és gázgriileken.A legvégső grillcsatába végül négy séfjelölt jutott be, akiknek két ételt kellett élőben, a zsűri és az összegyűlt közönség szeme előtt elkészítenie. Gianni grillezett pizzareceptje és egy saját ízlés szerint elkészített steak azonban nem bizonyult túl könnyű feladatnak. Többen elvéreztek a pizzakészítésnél és az egyszerűnek tűnő steakeknek is jócskán jutott kritika. Ráadásul több versenyzőnek is az izgalom és saját remegő kezei okoztak gondot. Látszik rajtuk, hogy izgulak – ez egy különleges szituáció, ilyenkor nagy nyomás van a versenyzőkön. De nem csak az ízek a fontosak, azt is nézzük, mennyire dolgoznak tisztán és hogyan kezelik, vagy esetleg mennyire pazarolják az alapanyagokat a versenyzők – mondta Gianni Annoni, étteremtulajdonos.A zsűriben az olasz konyhamáguson kívül Kis Sándor, a Miele séfje és Vezse Roland, a verseny ötletgazdája  is kóstolt és értékelt – méghozzá kíméletlenül.  A nap végén azonban egyhangúan és egyértelműen egy versenyzőt hoztak ki a legjobbnak. András pirított kenyérrel és grillzöldségekkel kísért steakje, tiszta, nyugodt munkája meggyőzte a zsűritagokat.A győztes azt mondja, lesz helye a nyereményének hiszen egy fantasztikus Broil King gázgrillt vihetett haza. András tehetségét elnézve már most irigykedünk a családi grillebédekre. Séf a Rácson grillverseny eredmények: I.    helyezett: Óré András (nyeremény: Broil King Signet 390 grillkészülék)II.   helyezett: Tarsoly László (nyeremény: Kamado Chef grillkészülék)III.  helyezett: Antal GáborIV.  helyezett: Kovács Bálint


A „Mortis” néven versenyző Óré András nyerte a Séf a Rácson grill- és receptverseny 2016-os szériáját. A hétvégi döntőn Gianni és a többi zsűritag sem kímélte a versenyzőket. Alapvető hibák és elrontott pizzák – füstös ízek és boldog nyertesek.

 

Senki sem maradt sem éhesen, sem pedig élmény nélkül a hosszú hónapokon át tartó online receptverseny hétvégén megrendezett döntőjén. A MAXCity Design+ Kiállítás és Vásárának parkolójában felállított grillsátorban egész nap sisteregtek a legfinomabb falatok a faszenes- és gázgriileken.

A legvégső grillcsatába végül négy séfjelölt jutott be, akiknek két ételt kellett élőben, a zsűri és az összegyűlt közönség szeme előtt elkészítenie. Gianni grillezett pizzareceptje és egy saját ízlés szerint elkészített steak azonban nem bizonyult túl könnyű feladatnak. Többen elvéreztek a pizzakészítésnél és az egyszerűnek tűnő steakeknek is jócskán jutott kritika. Ráadásul több versenyzőnek is az izgalom és saját remegő kezei okoztak gondot. 

Látszik rajtuk, hogy izgulak – ez egy különleges szituáció, ilyenkor nagy nyomás van a versenyzőkön. De nem csak az ízek a fontosak, azt is nézzük, mennyire dolgoznak tisztán és hogyan kezelik, vagy esetleg mennyire pazarolják az alapanyagokat a versenyzők – mondta Gianni Annoni, étteremtulajdonos.

A zsűriben az olasz konyhamáguson kívül Kis Sándor, a Miele séfje és Vezse Roland, a verseny ötletgazdája  is kóstolt és értékelt – méghozzá kíméletlenül.  A nap végén azonban egyhangúan és egyértelműen egy versenyzőt hoztak ki a legjobbnak. András pirított kenyérrel és grillzöldségekkel kísért steakje, tiszta, nyugodt munkája meggyőzte a zsűritagokat.

A győztes azt mondja, lesz helye a nyereményének hiszen egy fantasztikus Broil King gázgrillt vihetett haza. András tehetségét elnézve már most irigykedünk a családi grillebédekre.

 

Séf a Rácson grillverseny eredmények:

  1. I.    helyezett: Óré András (nyeremény: Broil King Signet 390 grillkészülék)
  2. II.   helyezett: Tarsoly László (nyeremény: Kamado Chef grillkészülék)
  3. III.  helyezett: Antal Gábor
  4. IV.  helyezett: Kovács Bálint

Címkék: