Profilom 2017. december 16. Szombat - Etelka, Aletta

Sült, fűszeres kompót grillezett húsok mellé


A húsok mellé felhasznált kompót nem olyan népszerű fogás, mint lehetne. A gyümölcs puhasága és édes íze remekül kiegészíti a hús testes, szilárd állagát. A sült kompótot a legkisebbek és a legnagyobbek is imádni fogják.

A recept legnagyobb előnye, hogy bármilyen gyümölcsból készíthető. Ha van a kamrapolcon egy régi befőtt azt is felhasználhatod, de friss idénygyümölcsből vagy egzotikus gyümölcskonzervből is egyedi és érdekes köretek készülhetnek.

Ehhez először a húst kell elkészíteni. Az oldalast besózom, fokhagymával bedörzsölöm, borsozom és 1-2 órára félre teszem. Addig elkészítem a fűszeres sült kompótot.

A folytatásért kattints ide.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook