Profilom 2017. október 19. Csütörtök - Nándor

Sült gesztenye egyenesen a grillről


A téli vásárok, fesztiválok és forgalmasabb utcaképeknek elengedhetetlen része a sültgesztenye-árus jelenléte. A forró gesztenye illata és íze mindig jobb kedvre hangolja az embert, így vétek másokra várni, hogy prezentálják a finomságot! Ne várj vele addig, készítsd el otthon már most!

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A sült gesztenye nemcsak a sütőben, de a grillen is sikerrel elkészül, sőt az íze sokkal inkább emlékeztet majd az utcán kapható változatéra, mint ha a lakásban sütnéd. Maga az elkészítés egyáltalán nem bonyolult és különösebb felügyelet sem igényel, legfeljebb néha egy kis rázogatást, amivel megmozgatod a szemeket, hogy ne csak egy ponton érintkezzenek a sütőfelülettel.

Energia és eszközszegény recept következik, aminél az előkészület szinte tovább tart, mint maga a sütés. Először is melegítsd elő a grillt 210oC-ra. Mivel a gesztenye nem feltétlenül foglalja az egész grillt, ezért érdemes valamivel együtt sütni, hogy az őszi hidegben minden percet kihasználva időtakarékosan süthess.

Amíg melegszik a grill, készítsd elő a gesztenyéket. Ez a leghosszabb része a dolognak, mert minden szemet külön kell (mosás, szárítás után) bevágni. A gesztenye oldalára vágj egy X-et éles késsel, hogy távozhasson a gőz és könnyebb legyen majd a pucolás. Amikor ez megvan tedd a gesztenyét egy serpenyőbe, vaslapra vagy rácsra (ha az elég sűrű szövésű és nem esik át rajta egy szem se) szárazon. Olajra nincs szükség, viszont az egy sorban leterített gesztenyékre spriccelhetsz egy kis vizet, és jöhet a sütés.

15-20 perc alatt a gesztenye el is készül, de szúrópróbaszerűen végezhetsz kóstolást is. Ha puhák és illatosak a szemek, valamint a héj is könnyen eltávolítható, akkor kész ez a csemege. Melegen könnyebben megpucolható, ezért forrón tálald.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook