Profilom 2017. augusztus 23. Szerda - Bence

Süss papírban a grillen, és láthatod a varázslatot


A különböző grilltechnikák közül elsősorban Ázsiában terjedt el az En papillote, vagyis a papírban sütés. A papírt nem szó szerint kell érteni, hiszen a banánlevélben vagy bármilyen más levélben sütött ételt is így nevezik. A módszert a modern konyha is alkalmazza.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Régen az edények helyettesítőjeként használták a természetben talált nagy növényi leveleket, amelyekbe bebugyolálták a sütni való ételt. A tűztől ezáltal elszeparált és védett étel anélkül sülhetett, hogy a megégésétől tartani kellett.

Ma már főként azért alkalmazzák, mert a zárt zacskó bent tartja a nedvességet, és az étel porhanyósabb, szaftosabb lesz. Legismertebb képviselője itthon a fóliás hús vagy a fóliába tekert parázsban sült krumpli, mely a zacskóban lévő gőztől szinte megfő. A zacskóként használható sütőzacskó, papírzacskó (ezt érdemes sütőpapírból készíteni) vagy alufólia. Ebből kell egyfajta kosárkát létrehozni, amelybe belehelyezed az ételt és az ízesítőket. A szélein szorosan zárt batyu ezután felkerülhet a grillre, ahol bátran magára is hagyható akár egy óráig is.

En papillote receptért kattinsd ide.

Ha szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook