Szeret kísérletezni a konyhában? Jöhet a grillezett békacomb!

A francia konyha ismert alapanyaga a békacomb, de régen nem volt ritka a magyar asztalokon sem. Izgalmas ízvilága, mely leginkább a csirke- és galambhúsra emlékeztet sok lehetőséget rejt magában. Sovány, laza szerklezetű húsa az egészséges életmódba is beilleszhető.


Aki szereti a különlegességeket, esetleg vendégeit szeretné sokkolni az itthon nem túl népszerű, ám nagyon finom békacombokkal, az jó helyen jár. A béka egyszerű, delikát húsát könnyű elkészteni, és rekord idő alatt megsül.

A megtisztított békacombokat készítse elő a pácoláshoz, ami legalább egy órát tartson a sütés előtt. A páchoz egy aprítóban keverjen össze hagymát (1 db), petrezselymet (fél csokor), olajat (60 ml), sót (5 g), mustárt (15 ml) és egy citrom levét és héját.

Amíg pihen a hús, melegítse elő a grillt közepes hőfokra. A sütés előtt csöpögtesse le a felesleges pácot a húsról, amjd süsse oldalanként 3-3 percig a combokat.

Ez alatt az idő alatt a hús kifehéredik és könnyen leválik a csontokról. A maradék pácból készíthet mártást, ha felfőzi vajjal (50 g) és zúzott fokhagymával (2 gerezd). Tálaláskor ezzel locsolja a kész békacombokat.

Ha szeretné grilltudását magas minőségű, professzionális grilleken kamatoztatni, próbálja ki a Broil King első osztályú készülékeit és kiegészítőit, amelyekkel öröm a sütés.