Profilom 2017. december 15. Péntek - Valér

Szilveszteri gyors ételek gyerekbarát kivitelben


A grillezésről nem a gyerekzsúrok hangulata jut először az ember eszébe, pedig sok olyan grillétel létezik, amelyek elkészítésébe a legkisebbeket is bevonhatjuk. És még élvezni is fogják a sürgést-forgást!

Készítsd Broil King pizzasütőn az est sztárját

A grillezésnél elsődleges szempont a biztonság, ezért a munkapultot (ahol előkészíthetik és összeállíthatják az ételt) a grilltől távolabb állítsd fel. A sütés továbbra is felnőtt feladat, de falatok megkomponálását nyugodtan a lurkókra lehet bízni.

Pizza

A pizza az egyik leghálásabb grillétel, mert gyorsan elkészül, a gyerekek szeretik és végtelenül variálható. A kisebb méretű pizzalapokat minden gyerek elkészítheti magának, ehhez csak az előre felaprított feltételeket kell eléjük tenni. A pizzából ráadásul készülhet édes és sós változat is, a lehetőség és a mókafaktor végtelen.

 

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Virslipolip

A sült virslik gyerekbarát változata a virslipolip, ami kétféleképpen is készülhet. Mindkettő látványos és izgalmas fogás, de sok munkát nem igényel. Az egyikhez a félbevágott száraz spagettitésztát kell a gyerekeknek a minivirslibe dugni (8 db-ot), majd ezt lehet az oldalégőn lobogó vízben megfőzni, amíg sül a felnőttek hamburgere. A másikhoz még tészta sem kell. Ehhez elég, ha a minivirsli egyik oldalát bevágod úgy, hogy 6 kis láb keletkezzen, majd a grillen megsütöd. A hő hatására szétnyílnak a lábak és már kész is a polip.

Quesadillas

Még a pizzánál is egyszerűbb és hasonlóan jól variálható étel a quesadillas, amihez két torilla lap, sok sajt és tetszés szerinti feltétek szükségesek. Az egyik tortillát lefekteted, megszórod azzal, amivel akarod, majd jöhet rá a sajt. Ezt lezárod még egy lappal, és addig sütöd (egyszer megfordítva) amíg a sajt megolvad és összetartja a „szendvicset”.

Hasonló recepteket találsz itt és itt.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook