Profilom 2017. június 26. Hétfő - János, Pál

Szokatlan megoldások: Grillezett krumplipüré


A krumplipüré igazi kalsszikus a köretek között, amin ritkán újítunk, holott a burgonya elviseli, sőt meg is hálálja a kreativitást. Ha szeretnél valami újdonságot kipróbálni a megszokott helyett, bolondítsd meg a krumplipürét füstöléssel.

Grillsütőt szeretnél? Látogasd meg a Grillplázát!

A felforrósított (vagy más sütés miatt már eleve forró) grillre helyezd fel a megmosott és fóliába csavart krumplikat. Zárt tető alatt süsd a darabokat puhulásig (mérettől függően kb. 40 perc), majd tedd félre egy kicsit, hogy hűljön.

Nem kell megvárni míg teljesen hideg lesz, de mivel még csak ezután jön a pucolás, fontos, hogy meg tudd fogni a krumplikat. Mielőtt nekiállnál megpucolni a burgonyát, a grillre tegyél fel egy tűzálló tálban egy kevés vajat és tejszínt, amivel majd kikavarod a krumplit. Ez pár perc alatt összemelegszik, és már fel is készült a bevetésre.

A hámozott krumplit egy nagyobb tálban törd össze, majd a tejszínes-vajas keverék segítségével keverd krémes állagúra a pürét. Sóval ízesítsd tálalás előtt.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook