Profilom 2017. május 23. Kedd - Dezső

Szokatlan újdonságok a grillen


Az ismert és megszokott receptek jelentősen megkönnyítik a grillezést, mindig stabil fogódzót nyújtva az elkészítés során. Csakhogy az öröktől fogva ismert fogások egy idő után unalmassá válhatnak, ezért döbd fel a grillezést új ízekkel vagy megszokott recepteket adaptáld grillre, hogy megőrzid a fütés játékos jellegét.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza 

A grillezett húsok és zöldségek bőrköréből kicsit kitörve most olyan ételeket mutatunk be, amelyek ízletesek a grillen készítve is. 

A francia piritós főleg Amerikában népszerű reggeli, de a nálunk is kedvenc sós változta, a bundás kenyér itthon is gyakori vendég a reggelinél. Mindkettő elkészíthető grillen is, az ízek még mélyebbek és fenomenálisabbak lesznek, és zsíradékból is kevesebb fogy majd. A kenyeret mártsd bele a tojásos masszázba, majd tedd fel a grill lapra sülni, de akár kenyér nyársként is süthetsz apró kenyérkéket.

A grillpartikon jöhet jól egy ütős koktél, amely legalább részben maga is a grillről érzekezett. Az ital mellé szervírozott fűszereket vagy gyümölcsöket érdemes a grillen egy picit megpirítani, hogy megkapja őket a füst, az ízek elmélyedjenek és a sütés előhozzon a gyümölcsökbe egy extra édességet.

Hasonló elven működik a sütemények grillezése is, mely szintén karakteresebbé teszi még az egyszerű piskótát is. Bár a grill valamennyit szárít, az az extra íz, amelyet ilyenkor nyer az étel, kárpótol a nedvesség elvesztéséért. Sütés előtt egy pici vajjal megkenheted a piskótákat, majd gyümölccsel, szósszal vagy fagylalttal tálald.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook