Szuvidáltál már valaha? Nem? Pedig hidd el, megéri… Így lesz még tökéletesebb a grillhús

  • írta:
  • 2016.04.04

A Séf a Rácson grillverseny jelentkezőjének receptje szépen előre is tört a versenyben.  Ami nem csoda, hiszen a különleges eljárással kezelt marhahúst, természetesen grillezés után, egy elképesztően finom lapcsánkába töltötte.  A szuvidálás (vagy szuvidolás) a francia „sous vide”, azaz „vákuum alatt” főzés kifejezéséből származik. Nem jelent mást, minthogy a – legtöbbször már bepácolt, fűszerezett – húsokat vákuumzacskóba helyezve állandó, de alacsony hőmérsékletű vízben hosszú órákon keresztül főzzük. Az eljárást leginkább egy erre fejlesztett gépben végzik. Ettől minden eredeti íz benne marad, megtartja vitamin és tápanyagtartalmát, nem veszít nedvességéből sem, és hihetetlenül szaftos lesz.Korábban csak a legjobb éttermekben és Michelin csillagos séfektől láthattuk ezt a módszert, mostanra azonban már elég sokan használják otthon is. Szóval egy tökéletes ötlettel, ezt a már ilyen módon nagyon is omlósra készített marha hátszínt dobta az izzó grillrácsra Bobek, a Séf a Rácson online receptverseny versenyzője. Ehhez még egy igazán ínycsiklandó sütőtökös lecsót készített, és mindezt egy lapcsánkába töltötte. Magyaros ízek egy komplett, kiadós ételben. Nem is lehet csodálkozni, hogy a szuvidált grillezett marhás lecsóval töltött lapcsánkára özönleni is kezdtek a szavazatok, így a versenyző azonnal az élmezőnybe került. A receptet is érdemes elolvasni, mert igazán kreatív kis írás lett. Ha neked is tetszett a recept, itt szavazhatsz rá!Szeretnél nyerni egy profi grillezőt otthonra? Még jelentkezhetsz a receptversenyre! Kattints most! 


A Séf a Rácson grillverseny jelentkezőjének receptje szépen előre is tört a versenyben.  Ami nem csoda, hiszen a különleges eljárással kezelt marhahúst, természetesen grillezés után, egy elképesztően finom lapcsánkába töltötte.

 

A szuvidálás (vagy szuvidolás) a francia „sous vide”, azaz „vákuum alatt” főzés kifejezéséből származik. Nem jelent mást, minthogy a – legtöbbször már bepácolt, fűszerezett – húsokat vákuumzacskóba helyezve állandó, de alacsony hőmérsékletű vízben hosszú órákon keresztül főzzük. Az eljárást leginkább egy erre fejlesztett gépben végzik. Ettől minden eredeti íz benne marad, megtartja vitamin és tápanyagtartalmát, nem veszít nedvességéből sem, és hihetetlenül szaftos lesz.

Korábban csak a legjobb éttermekben és Michelin csillagos séfektől láthattuk ezt a módszert, mostanra azonban már elég sokan használják otthon is.

 

Szóval egy tökéletes ötlettel, ezt a már ilyen módon nagyon is omlósra készített marha hátszínt dobta az izzó grillrácsra Bobek, a Séf a Rácson online receptverseny versenyzője. Ehhez még egy igazán ínycsiklandó sütőtökös lecsót készített, és mindezt egy lapcsánkába töltötte. Magyaros ízek egy komplett, kiadós ételben.

 

Nem is lehet csodálkozni, hogy a szuvidált grillezett marhás lecsóval töltött lapcsánkára özönleni is kezdtek a szavazatok, így a versenyző azonnal az élmezőnybe került. A receptet is érdemes elolvasni, mert igazán kreatív kis írás lett.

 

Ha neked is tetszett a recept, itt szavazhatsz rá!

Szeretnél nyerni egy profi grillezőt otthonra? Még jelentkezhetsz a receptversenyre! Kattints most!

 

Címkék: