Profilom 2017. november 21. Kedd - Olivér

Tavaszi töltött borda medvehagymával


Az időjárás melegedésével lassan előbújnak a korai növények a földből, és beindul a medvehagyma szezon is. A rövid ideig, de nagy fordulatszámmal dübörgő szezonra gyűjtsd be a medvehagymás recepteket jó előre, hogy később csak válogatni kelljen belőlük. Mi is ajánlunk egyet a gyűjteményedbe.

A töltött sertésborda a tavasz ízeivel játszik, ahogy azt a neve is mutatja. A medvehagyma mellé bekerült alapanyagnak a kucsmagomba és az újhagyma is. Friss, tavaszias, zöld színekben tobzódó töltelék készülhet a zsenge hozzávalókból, melynek keretet ad a felszúrt borda.

Hagymával, gombával ragut készítünk, ráütjük a tojást. A sertésbordát megsózzuk, éles késsel megnyitjuk és megtöltjük a raguval. Hústűvel megtűzzük. Bedörzsöljük az összetört színes borssal és az olajjal lekent grillrácson mindkét oldalán kisütjük.

Képekhez és a pontos hozzávalók részletezéséhez kattints ide.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook