Téli csemege a grillről: dióval töltött grillezett alma

A dióval töltött grillezett alma nem a szépségéről híres, de megjelenésbeli hiányosságát ízzel és egészséges mivoltával pótolja. A télen könnyen beszerezhető alapanyagokból készült recept tökéletes a téli sütéssel kísérletezők számára, hiszen egyszerű és gyors.


A dióval töltött grillezett alma nem a szépségéről híres, de megjelenésbeli hiányosságát ízzel és egészséges mivoltával pótolja. A télen könnyen beszerezhető alapanyagokból készült recept tökéletes a téli sütéssel kísérletezők számára, hiszen egyszerű és gyors.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A recept első lépése a diós töltelék elkészítése, amihez a hozzávalók a következőek: dió, cukor, mazsola, fahéj, szerecsendió, vaj. A mennyiségek nagyban függnek a készíteni kívánt adagtól, és hogy a közönség mennyire édesszájú. Négy almához körülbelül 120 g dió és cukor kell, fele ennyi mazsola és vaj. A fűszerekből pedig elég egy fél kiskanálnyi. Az apróra összetört diót keverd el a többi hozzávalóval és tedd félre az almák előkészítéséig.

Ezen a ponton már érdemes bekapcsolni a grillt, hogy legyen ideje felfűteni közepes hőfokra.

A megmosott, de meg nem hámozott almák tetejét vágd le, majd egy dinnyevájó, egy kiskanál vagy egy kés segítségével kapard ki a magházat, és csinálj egy kis helyet a tölteléknek. Arra ügyelj, hogy az alma alja egyben maradjon, nehogy sülés közben kifolyjon a  cukros-vajas lé.

A töltelékkel töltsd meg puposra az almákat, majd egy sütőlapra helyezd őket. Könnyebben párolódik majd az alma, ha alájuk öntesz egy kevés narancs- vagy almalevet.  Ezután már nincs más dolgod, mint a lapot óvatosan a grillbe tenni, és várni, hogy elteljen az a 30-40 perc, amíg az almák teljesen megpuhulnak.

Melegen a legfinomabb, ne várd meg míg teljesen kihűl.

Címkék: