Profilom 2017. október 17. Kedd - Hedvig

Tisztított vajjal finomabb lesz a grillétel


A tisztított vajat az indiai konyhában alkalmazzák elsősorban, de érdemes neked is közelebbről megismerkedned vele. A víztől megfosztott, színtiszta vaj vagyis a ghi ideális a grillrácsok kezeléséhez.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A sütőrácsok és sütőfelületek tapadás mentessé tételéhez a legtöbb grillező olajat vagy állati zsiradékot használ. Az ecsettel felvitt olaj azonban gyakran lecsöpög, ami fellángolásokat okoz, az égőfejre ráégett olaj pedig kellemetlen illatot áraszt. Az olajszprével felvitt olajat szintén nehéz kizárólag a célterületre juttatni, ezért sokan egy szalonnadarabbal kenik le a rácsokat, hogy megelőzzék a csöpögést.

Még ennél is biztonságosabb a tisztított vaj használata, amelyből hiányzik a víz, és ettől könnyebb vele dolgozni a grillen. Ez a vaj nem sistereg és nem fröcsög a grillen. A vaj tisztítása után visszamaradt 100%-os vajzsírt megégetni szinte lehetetlen, így biztosan nem rontja ez az étel ízét és a égett zsiradékokban található egészségre káros melléktermékekkel sem kell ez esetben számolnod. A ghi ráadásul tovább eltartható, mint a vaj és az íze is testesebb, komplexebb. A sütőfelületre kenéshez érdemes szilárd állapotban hagyni, de így ne használj belőle sokat, mert a felesleg úgy is csak lecsöpögne.

Szeretnéd professzinális grillre cserélni meglévő sütődet? Használd ki akciónkat, és legyen tiéd a Crown Cart 310 kedvezményes áron. Most a házhozszállítás költségét is mi álljuk!

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook