Vegetáriánus nyársak a grillről

A grillezéskor általában a hús kerül a főszerepbe, és a zöldség csak köretként érvényesülhet. Hogy ez legyen feltétlenül így, elhoztunk pár olyan alapanyagot, amely egészséges és vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják.


A grillezéskor általában a hús kerül a főszerepbe, és a zöldség csak köretként érvényesülhet. Hogy ez legyen feltétlenül így, elhoztunk pár olyan alapanyagot, amely egészséges és vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják.

 Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Sajtok

A különféle sajtokból egészséges és laktató nyársételek készíthetőek, de fontos, hogy grillezésre alkalmas alapanyagból válogass. A halloumi például tökéletes, kisebb kockákra vágva önmagában is nyársra húzható zöldségekkel együtt, míg a fetát – bár nem olvad el igazán – lágyabb textúrája miatt érdemes paprikába, gombába töltve feltenni a nyársra, hogy még véletlenül se essen bele a tűzbe.

Búzahús

A búzahús (seitan) egy otthon is elkészíthető vagy készen kapható, jobbára íztelen húspótló, amelynek nagyon jót tesz a pácolás. Állaga alkalmassá teszi a sütésre, de mielőtt felkerülne a grillre, legalább fél órát ázzon valamilyen markánsabb aromájú páclében, hogy átvegye annak ízét. Ezután nyársra húzva, hagymával, paprikával és a szósz jellegéből adódóan akár ananásszal is grillezhető.

Zöldségek

Szinte bármilyen összetételben lehet zöldségeket egymás után felhúzni, hogy nyársétel készüljön belőlük, de azért van pár szabály, amit be kell tartani velük kapcsolatban. A zöldséget mindig dupla nyársa húzd, máskülönben össze-vissza forognak majd a pálcikán a darabok, és csak olyan zöldségeket üss együtt, amelyek nagyjából egy időben készülnek el. Senki nem szeretne égett cukkinit és nyers répát együtt fogyasztani, ha nem vagy biztos a szükséges sütési időben, akkor inkább nem keverd egy nyárson belül a zöldséget, hanem készíts csak paprikából vagy csak hagymából összeállított nyársakat és a tányéron keverjétek a már kész ételeket.

Ha Ön is a grillen készült finomságok rajongója, és grillsütő vásárlásán töpreng, de még nem tudja, hogy milyen irányban keresgéljen, látogasson el a Broil King őszi grillszezon-nyitó kerti partyjára október 1-jén, ahol megismerheti a világ legújabb grillsütőit! Az őszi grillszezon megnyitóján szakértők segítik Önt a Broil King faszenes és gázüzemű grillsütőinek megismerésében, és az Ön számára legideálisabb grillsütő kiválasztásában.Címkék: