Vendégváró grillezett falatkák kecskesajttal

A tartalmas húsételek mellett a grillezés a könnyedebb fogások szerelmesei és a húsnélkül élők számára is kiváló lehetőségeket tartogat. Egy gyorsan megpirított kenyérféle a megfelelő feltétekkel bármilyen éhes társaságot jól lakat, kortól és nemtől függetlenül.


A tartalmas húsételek mellett a grillezés a könnyedebb fogások szerelmesei és a húsnélkül élők számára is kiváló lehetőségeket tartogat. Egy gyorsan megpirított kenyérféle a megfelelő feltétekkel bármilyen éhes társaságot jól lakat, kortól és nemtől függetlenül.

A laposkenyér elkészítéséhez a langyos vízbe keverd el a cukrot, majd ehhez add hozzá az élesztőt.

Ha látod, hogy az élesztő dolgozni kezd, már adhatod is hozzá a liszttel elkevert sót és az olívaolajat. Gyúrj belőle rugalmas, nem ragadós tésztát és hagyd pihenni 10 percig.

Pihenés után rögtön jöhet a nyújtás a kívánt fazonra. Készíthetsz személyenként egy-egy kis kerek lepényt vagy egy nagyobbat is akár, ahogy gondolod.

Az elkészült tésztát tedd bele egy enyhén olajozott tepsibe és szórd rá a hozzávalókat. Elsőnek a sajtot és a pirított hagymát, fokhagymát, majd erre jöhetnek az összetépkedett friss fűszernövények és végül a fenyőmag.

A sütést előmelegített grillen, a legnagyobb fokozaton végezd zárt fedő mellett.

5-7 perc alatt aztán ropogósra is sül a tészta és a sajt is kellően megolvad. Rögtön tálalható.

A hozzávalók pontos listáját itt találod.

Kövesse grillezéssel kapcsolatos tanácsainkat, ötleteinket és legfrissebb termékeinket a broilkingbbq_hu Instagram oldalán is!

Címkék: