Profilom 2018. március 22. Csütörtök - Beáta, Izolda

Vendégváró menüsor 10 perces ételekből


A grillezésről inkább hosszan elhúzódó beszélgetős kerti partik jutnak az eszünkbe és nem a munkából hazaérve gyorsan elkészíthető vacsorák, pedig a grillen hamar megsül egy ilyen menüsor is. Fél óra alatt összeállítható recepteket hoztunk.

Előétel – sajttal töltött jalapeno paprika

A fetával töltött jalapeno paprikánál kevesebb egyszerűbb előétel létezik. Mindössze három alapanyagból elkészíthető, gyorsan megvan és akár még a gyerekek is bevonhatók az előkészítési folyamatba. Nem kell hozzá más, mint 8 db paprika félbevágva (tehát 16 fél), egy doboz fetasajt és 8 db baconszelet. A félbevágott paprikákat töltse meg a sajttal, majd tekerjen köréjük fél baconszeletet. Sütheti is őket.

Főétel – teriyaki lazac zöldsalátával

A lazacfiléket locsolja meg egy-egy kanál teriyaki szósszal és tegye félre, amíg összeállítja a friss salátát. Ha mindent összevágott, tegye fel sülni a lazacot bőrével lefelé (vagy egy sütőlapra, hogy biztos ne ragadjon le) és pár perc alatt süsse rózsaszínre. Azonnal tálalható!.

Desszert – grillezett ananász vanília fagylalttal

A szeletre vágott ananászt kenje le folyékony juharsziruppal (mézzel, esetleg golden sziruppal) és tegye fel az enyhén beolajozott rácsra. Arra figyeljen, hogy ehhez a fogáshoz semleges ízű olajat használjon, mint a napraforgó olaj, mert az olívaolaj túlzottan hangsúlyos a gyümölcshöz. Használhat konzervananászt is a recepthez, de ilyenkor fontos, hogy mielőtt bekenné sziruppal a szeleteket, csöpögtesse le őket és törölje szárazra, hogy jobban ráragadjon az édes anyag. Pár perc alatt ez is elkészül. Még forrón, vanília fagyival tálaldhatja.

Ezekről és hasonló receptekről bővebben olvashatsz itt, itt és itt.

Merüljön el a grillezésben és szerezze be már most azokat az eszközöket, amelyekkel játszva süthet majd hétköznap és kerti partikon is.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook