Grillezett dinnye a tökéletes szomjoltó desszert

Mindenkinek megvan a kedvenc nyári gyümölcse, amiből nem tudunk eleget enni a rövidnek tűmő szezon alatt. Az én favoritom a görögdinnye, ez a lédús, édes és egészséges finomság, ami önmagában, gyümölcssalátában és koktélokban is remek. A grillezett változat pedig egy igazán különleges élmény a görögdinnye kedvelőknek.


A grillezett görögdinnye remek kísérleti alapanyag, mert minimális előkészítést igényel az elkészítése, így különösebb tervezés nélkül is bátran fel lehet tenni a grillre. A dinnyéből kisebb háromszög szeleteket kell vágni, amin rajtamarad a héj, hogy annál fogva tudjuk majd mozgatni, és ne kelljen megsérteni a gyümölcs puha húsát.

A szeleteket a pikáns ízhatás kedvéért érdemes egy kicsit ízesíteni is, de ha önmagában grillezzük, a gyümölcs cukortartalmának karamellizálódása és az enyhe füstös íz, akkor is különleges ízeket ad a dinnyéhez. Ha ezt szeretnénk fokozni, akkor a grillre helyezés előtt a dinnyét szórjuk meg 4 evőkanál cukor, 1 kiskanál só, egy citrom reszelt héja és a pikáns íz miatt egy kevés chili keverékével.

A fűszerek hatására egészen új ízdimenziók nyílnak a görögdinnyében, ami így a grillezés egyik fénypontja lesz. A magas hőfokon grillezett gyümölcs, oldalanként 2 perc alatt elkészül, ezért ha épp nincs semmi desszert ötlet, érdemes észben tartani ennek a szupergyors, de annál izgalmasabb finomságnak a létezését.

Ha szeretné grilltudását magas minőségű, professzionális grilleken kamatoztatni, próbálja ki a Broil King első osztályú készülékeit és kiegészítőit, amelyekkel öröm a sütés.