Grillezett krumplinyárs

A köretek terén meglehetősen fantáziátlanok tudunk lenni. Egyszerűen nehéz kilépni a tészta, krumpli, rizs háromszögből. A grillételeknél még bejön a sült zöldség, de az igazán különleges megoldásokat itt is keresni kell. A nyárson sült krumpli ilyen lesz!


A recept nagy előnye, hogy egy részét előre el lehet készíteni, így a tényleges sütén már egyáltalán nem vesz el sok időt. A krumplit hámozás után nagyobb cikkelyekre vágjuk, és sós vízben félkeményre főzzük.

Fontos, hogy ebben a szakaszban nem szabad teljesen puhára főzni, mert akkor nem lehet majd bánni vele, és csak összetörik, amikor nyársra akarjuk húzni.

A félig megphult krumplit leszűrjük, és kicsit száradni hagyjuk, hogy a víz nagy része elpárologjon belőlük. Közben készítsük el a fűszeres pácot. Ehhez két evőkanál olajat keverjünk el kedvenc fűszerkeverékünkkel. (Itt lehet elővenni a kreatív vénát, de aki biztosra akar menni egy egynhén csípős BBQ keveréket használjon. Tuti siker!)

A krumpli ízesítésére két módszer is kínálkozik. Itt mindneki válassza a vérmérsékletéhez illőt. Lehet a krumplit egy nagyobb tálban összekeverni a fűszerrel, majd az olajos zöldséget dupla nyársra húzni. De ha valaki, nem szeretne nyakig olajos lenni, kenheti a fűszert egy ecsettel a már nyársra húzott krumplira.

Mindkét esetben érdemes a krumpli darabok között egy kevés helyet hagyni, hogy a grillen majd egyenletesen megpiruljanak a szélek. Ezután jöhet a sütés, magas hőfokon, a krumpi vastagságától függően 7-10 perc elég lesz. Máris tálalható a ropogós, ízletes és zsírszegény köret.

Ha szeretné grilltudását magas minőségű, professzionális grilleken kamatoztatni, próbálja ki a Broil King első osztályú készülékeit és kiegészítőit, amelyekkel öröm a sütés.