Grillezett kukorica saláta feta sajttal

A tartalmas grillezett húsok mellé kifejezetten jól esik egy könnyed saláta, amely ellensúlyozza a főétel nehézségét. A grillezett kukorica saláta pár perc alatt elkészíthető, és ízletes köret bármilyen hús mellé.


A vajjal lekent és enyhén besúzott csöves kukoricákat (4 db) először meg kell pirítani a grillen. A magas hőfokra melegített grillen, gyakori forgatással 10-15 perc alatt, elkészül az isteni kukorica. Egy kis ideig tegyük félre, hogy kihűlhessen, majd jöhet a szemek levágása egy éles késsel.

A mély tálba halmozott kukoricát keverjük össze két marék zöldsalátával, 3 darab, felszeletetl paradicsommal, 4 evőkanál olajjal és 2 evőkanál ízesített balzsamecettel. Egy kevés őrölt borssal is meg lehet szórni a salátát, majd jól össze kell keverni. Ha ez megvan, már csak egy doboz feta sajtot kell kis kockákban a salátára dobálni, és kész is az édes, sós, ropogós köret.

Ha szeretné grilltudását magas minőségű, professzionális grilleken kamatoztatni, próbálja ki a Broil King első osztályú készülékeit és kiegészítőit, amelyekkel öröm a sütés.