Grilltipp téli sütéshez

A téli grillezés remek elfoglaltság, de tény, hogy sokakat elriaszt a kinti hideg, ami nemcsak a szakácsnak okozhat nehéz perceket, de a sütést is negatívan befolyásolja. Ezért a réteges öltözködés nem csak a grillezőnél fontos, de magánál a grillnél is.


Ha kint mínuszok repkednek, akkor a grill teljesítménye romlik. Bár a legjobb hőszigeteléssel rendelkező grillek kitarthatnak, általában még azt figyelhetjük meg, hogy több üzemanyag fogy, és megnő a felfűtés valamint a sütés ideje. Ezek elkerülhetetlen következmények. Vagy mégis tehetne ellene valamit?

Talán szokatlan lehet elsőre, de ha szeretné a grill hőtűrését fokozni, akkor jöhet a nagykabát a grillre. Persze nem tényleges ruhadarabokra gondolunk, sokkal inkább tűzálló hegesztőtakarókra, amelyek segítenek a grillt függetleníteni a külső hőmérséklettől. 

A takarók használta teljesen biztonságos, hiszen ezek tűz- és hőálló darabok, de ha tutira menne, akkor hőálló téglákat is bevethet. A téglákból egy kis kemencét is emelhet a grill köré ideiglenesen, hogy ezek visszasugározzák a meleget és ezzel csökkenjen a grill fűtőanyag szükséglete. Így a grill környezetében is kellemesebb lesz tartózkodni.