Grilltisztítási praktikák

A grillezés legkevésbé élvezetes része a tisztítás, de bármilyen nemszeretem munka is ez, muszáj elvégezni, ha nem akarjuk, hogy az egymás után készülő ételek átvegyék az ízeket vagy hogy a helytelen tárolás miatt tönkremenjen a grill. Jöjjön hát a legegyszerűbb módja a grill rácsok letakarításának!


A grilltisztítás mikéntje függ a grillező felület borító anyagától. Az öntöttvasat nem érdemes tisztítószerrel mosni, mert eltávolítjuk a hasznos védőréteget róla, ami megelőzi a leragadást. A kerámiabevonatot nem szabad erős kefével súrolni, mint a rozsdamentes acélt.

A legtöbb grillrács szerencsére a tartós és strapabíró rozsdamentes acélból készül, amit bátran súrolhatunk. A legegyszerűbben ezt akkor tudjuk megtenni, ha a grill és a rács forró, mert ilyenkor fellazulnak a leragadt szennyeződések. A meleg grillrácsot egy erős sörtéjű kefével vagy ennek híján egy körülbelül narancs nagyságú alufóliagombbel dörzsölje át. Az alufóliás módszernél a gömböt fogó közé szorítva dörzsölje át a kívánt felületet, hogy minél távolabb tartsa a kezét a forróságtól. A szennyeződések eltávolítása után várja meg, amíg kihűl a grill, majd egyszerűan söpörje ki a lehullott koszt. Így tisztán elpakolva várhatja a grill a következő sütögetést.

Ha szeretné grilltudását magas minőségű, professzionális grilleken kamatoztatni, próbálja ki a Broil King első osztályú készülékeit és kiegészítőit, amelyekkel öröm a sütés.