Grilltsiztítás porszívóval

A tavaszi nagytakarításnál és az év közbeni grilltisztításnál is nagy probléma az apró szennyeződések eltávolítása. A forró grillről lekapart égett, hamus részek kipucolása időrabló feladat, de szerencsére van, ami meggyorsítja.


A porszívó a grillek takarításánál is igazi áldás. A nehezen elérhető helyekről is kiszippantja a szennyeződéseket, így nem kell szenvedni azokkal. Csakhogy a rácsokról kapart ételmaradékokat, ráégett részeket még melegen lehet a legjobban eltávolítani. Mi legyen a forrósággal? Meg kell várni, amíg a grill kihűl, hogy porszívózni lehessen?

Szerencsére a válasz: nem feltétlenül. A hagyományos porszívók nem bírják a meleget, így ha ilyet szeretne használni, akkor bizony meg kell várni a teljes lehűlést. Van azonban egy gyorsabb megoldás: a hamuporszívó! Ezeket a készülékeket kandallók, fa- vagy pellet kazánok tisztításához fejlesztették és tökéletesen megfelelnek a grillek takarításához is. Legnagyobb előnyük, hogy kiválóan bírják a meleget, egyáltalán nem baj, ha a hamu még forró, nem fog leégni a gépezet. Ennek segítségével gyorsan, hatékonyan takaríthatja a grillt minden helyzetben!