Hasznos trükk gázgrillekhez

Imádjuk a gázgrilleket a tökéletes hőkontrollért, az elegáns megjelenésért és a precíz sütési képességért, de van valami, ami nem is olyan egyszerű. A gáztartály szintjének ellenőrzése! Mutatunk egy trükköt, hogy mostantól ez a lépés se okozzon fejtörtést.


Ha a gáztartálynak nincs külön szintkijelzője, akkor a gázmennyiség megsaccolása jobbára hasraütés szerűen történik. Ki lehet indulni a palack súlyából, de hogy ha nincs mellette egy tölött palack összehasonlításként, akkor legfeljebb abban bízhatunk, hogy valaki lemérte a tartály súlyát még használat előtt.

Amennyiben senki nem volt ilyen előrelátó, marad a vizes módszer. Ehhez elég lesz egy pohár meleg víz. A vizet öntse le a grillről lecsatlakoztatott palack oldalán, majd tapintással ellenőrizze, hogy mikor válik hideggé a vízzel borított tartály. Ahol úgy érzi, hogy a víz lehűlt, ott kell keresni a propángáz szintjét, az ugyanis elvonja a hőt, így hidegebbnek érződik majd a fém mind az üres részeknél. Pontos adatokat nyilván nem lehet levonni ebből a tesztből, de arra azért jó, hogy kiderüljön elég lesz-e a gáz a következő sütéshez.

Ha szeretné grilltudását magas minőségű, professzionális grilleken kamatoztatni, próbálja ki a Broil King első osztályú készülékeit és kiegészítőit, amelyekkel öröm a sütés.