Hétvégi ínyencségek: Így készíthet mennyei pizzát a grillsütőn

A grillezés ma már jóval többet jelent nehéz, zsíros húsételek felszolgálásánál – a kültéri sütés univerzuma pedig egyre bővül: a zöldségek, vagy épp gyümölcsös fogások mellett kedvenc pizzáját is könnyedén elkészítheti professzionális grillsütője segítségével!


Apró tippek, trükkök, hogy tökéletes pizzát készíthessünk:

  • Mindig friss összetevőkkel dolgozzunk.
  • Normál élesztőt használjunk
  • Magas sikértartalmú lisztből készítsük a tésztát, legalább BL-80
  • A sajt mozzarella legyen
  • Olívaolajjal süssünk
  • Használjunk pizzasütő lapot, amit jól átforrósítottunk (~250 °C)
  • A feltétekkel óvatosan bánjunk: a kevesebb néha több!
  • Süssük elő a pizza tésztáját (kb. 4 perc)
  • Ne legyen túl híg a szósz

 

 

A Broil King prémium kategóriás pizza sütő szettje élvezetes perceket tartogat minden pizza rajongónak. A lecsavarozható nyéllel (és így könnyebb tisztán tarthatósággal) rendelkező lapát persze nemcsak tészták mozgatására alkalmas, minden olyan alapanyagnál nagy hasznát vehetjük, amik törékenyek, vagy esetleg sütés után omlóssá válnak. A sütőkő használatát a lapát mellett egy fém keret is segíti, amibe pont passzol a kőlap, de a keret magassága egy kis peremet hoz létre a kő körül. Ez a magasított rész segít abban, hogy a sütnivalók forgatás közben ne ugorjanak le a lapról, de akár az étel levételénél is jól jön. Ebbe a keretbe ütköztethetjük a pizzát, a kisebb falatokat, így még csipesz nélkül is egyszerűen leemelhetjük a grillről az elkészült ételt. Bár a szett tartozékai kétség kívül megkönnyítik a kőlap alkalmazását, a lényeg mégis magában a lapban rejlik: a vékony, 34,6 cm átmérőjű kiegészítő mindkét oldala egyaránt használható, de egymástól eltérő feladatokra érdemes őket befogni. A sima felületű oldal pizzához, zöldségekhez kiváló, míg a teljes felületében rovátkolt oldal inkább húsok és szaftosabb hozzávalók elkészítésére szolgál.

Ha ön is imád grillezni, szívesen tölt időt kertjében, vagy teraszán, fedezze fel a SpaTrend lenyűgöző kínálatát a nyártól búcsúzó Expo során: látogasson el Ürömre augusztus 24. és szeptember 2. között, találja meg álmai masszázsmedencéjét, vagy kertje új stílusának nem csupán meghatározó, de időtálló, minőségi elemeit is egyben! Az eseményre itt regisztrálhat.

Címkék:

grill expo