A tökéletes grill kolbászhoz is elkel a jó tanács

A grillezett kolbász az egyik leggyakoribb alapanyag a rácsokon a húspogácsa mellett, de még mindig van hova fejleszteni ezt a finomságot. A végtelen ízvariáció mellett a sütésében is van egy apróság, amivel garantálható a tökéletes végeredmény.


Kolbászt grillezni nem egy nagy tudomány. A sütnivaló finomságot feltesszük a grillre, és ha jól átsült, akkor levesszük. Csakhogy a vastagság, a hús és a benne található ízesítők, töltelékek is befolyásolják a sütést. Ha tutira akarsz menni, akkor érdemes a húst előkészíteni. Hogyan?

Előfőzéssel. Ehhez forralj vizet az oldalégőn egy akkora edényben, amibe kényelmesen elférnek a kolbászok és a víz. Fontos, hogy a víz ellephesse az edényben lévő húst. Amikor a víz felforrt, akkor főzd elő a húst 5-10 percig, vastagságtól függően, és utána tedd fel a grillre.

Így a hús egyenletesebben sül majd, nem szárad ki. A belseje kellemesen szaftos, a külső réteg pedig finom ropogós lesz. Mustárral, kovászos uborkával igazi múlt idéző csemege, amiért a vendégeid is oda lesznek.