Ízcsavar és grill praktika a profiktól!

A faszenes grilleken készült ételek aromája minden további nélkül izgalmas. Ha azonban szeretnél valami csavart is belevinni a dologba, és még többet kihozni a lehetséges ízből, akkor a füstöt is "ízesítheted".


A faszén aromája kellemes, de tovább is fokozható. Ha a parázsló szénre különféle füstölőfákat (gyümölcs, hickory) dobsz, az étel íze árnyalatnyit változik. Az illatos füstöt nemcsak füstölőfával, hanem házi fűszerekkel is elérheted.

A tölgyhöz hasonlóan értékes anyag a szőlők tőkéje. A gyorsan elégő száraz szőlőtő kellemes füstöt hagy maga után, ami szárnyasokhoz ideális. Még egyszerűbb megoldás, ha használt, de kiszárított teafüvet teszel félre grillezéshez és megfelelő pillanatban a parázsló szénre dobod.

Fűszernövények közül a fás szárúak működnek különösen jól, hiszen ezek adnak számottevő füstöt. Felhasználhatod a rozmaring fás szárát vagy a babérfa kérgét. Vad húsokhoz pedig a fahéj is jó választás, főleg akkor, ha gyümölcsmártással tálalod majd.

Bátran kísérletezz és ízesítsd a füstöt is az újabb és újabb ízvariációkért.