Profilom 2018. február 18. Vasárnap - Bernadett

A jó asztal titka


Hogy milyen egy jó asztal? Valószínűleg olyan, mi mellé mindig odaülnek a vendégek, ahol jókat lehet enni, amin rajzolni és játszani is tökéletesen lehet. Olyan, amely mellől szinte lehetetlenség felállni, és amely szinte vonzza az embert.

Az asztal legtöbb esetben a társasági élet központi eleme. E köré gyűlünk, ha étkezni szeretnénk, de sok esetben a családi asztal az, amely mellett ülve beszéljük át a legfontosabb dolgainkat. Itt indul a reggelünk, ide ülünk le ebédidőben, és ezt vesszük körbe vacsorázáskor is. Tanúja életünk nagy pillanatainak, a vásárnapi ebédeknek, az ünnepi tortáknak. Elengedhetetlen, hogy egy tökéletes darabra tegyünk szert. De miről ismerhető fel a jó asztal?

Az asztalunkat több helyre is elhelyezhetjük. Lehet a konyhánk része, állhat az ebédlőben, a teraszon vagy a kertben. A fő szempont minden esetben, hogy olyan legyen, amit kényelmesen körbe lehet ülni, és amihez a lehető legkényelmesebb székek tartoznak. Kellően magas legyen, ne billegjen. Jó minőségű anyagból készüljön. Ezen kívül, ha szükséges feleljen meg néhány speciális elvárásunknak: ha kell, akkor legyen bővíthető, könnyen áthelyezhető, vagy épp lehajtható.

Ejtsünk néhány szót a teraszon illetve a kertben elhelyezett asztalokról, hiszen ezek egy kicsit más tulajdonságokkal bírnak, mint benti társaik. A kerti bútorok esetében – így az asztalnál is – a legfontosabb, hogy az időjárásnak ellenálljon. Mivel folyamatosan éri a napfény, az eső, a szél, ezért olyan darabra lesz szükségünk, amely stabil, nem fakul, nem megy tönkre a legkisebb időjárás változás hatására. Az asztalok esetében is találunk masszívabbakat és légies könnyedséget sugárzókat, de mindegyikről elmondható, hogy jól tűrik a kintlétet.

Fontos, hogy könnyen takaríthatóak legyenek, így egy polyrattan vagy egy színre fújt alumíniumvázas asztal esetén nem fogunk csalódni. Az asztal felülete esetében jól mutatnak a homokfúvott, hőkezelt üvegfelületek, mert tartósságuk megfelel a kinti időjárási körülményeknek. Ha sikerült felkeltenünk kíváncsiságodat, akkor látogass el oldalunkra, ahol a legújabb dizájn szerint tervezett kültéri étkezőket ismerheted meg. 

Írta: Kovács Nóra
További cikkek a szerzőtől
 Facebook