A jó asztal titka

Hogy milyen egy jó asztal? Valószínűleg olyan, mi mellé mindig odaülnek a vendégek, ahol jókat lehet enni, amin rajzolni és játszani is tökéletesen lehet. Olyan, amely mellől szinte lehetetlenség felállni, és amely szinte vonzza az embert.


Hogy milyen egy jó asztal? Valószínűleg olyan, mi mellé mindig odaülnek a vendégek, ahol jókat lehet enni, amin rajzolni és játszani is tökéletesen lehet. Olyan, amely mellől szinte lehetetlenség felállni, és amely szinte vonzza az embert.

Az asztal legtöbb esetben a társasági élet központi eleme. E köré gyűlünk, ha étkezni szeretnénk, de sok esetben a családi asztal az, amely mellett ülve beszéljük át a legfontosabb dolgainkat. Itt indul a reggelünk, ide ülünk le ebédidőben, és ezt vesszük körbe vacsorázáskor is. Tanúja életünk nagy pillanatainak, a vásárnapi ebédeknek, az ünnepi tortáknak. Elengedhetetlen, hogy egy tökéletes darabra tegyünk szert. De miről ismerhető fel a jó asztal?

Az asztalunkat több helyre is elhelyezhetjük. Lehet a konyhánk része, állhat az ebédlőben, a teraszon vagy a kertben. A fő szempont minden esetben, hogy olyan legyen, amit kényelmesen körbe lehet ülni, és amihez a lehető legkényelmesebb székek tartoznak. Kellően magas legyen, ne billegjen. Jó minőségű anyagból készüljön. Ezen kívül, ha szükséges feleljen meg néhány speciális elvárásunknak: ha kell, akkor legyen bővíthető, könnyen áthelyezhető, vagy épp lehajtható.

Ejtsünk néhány szót a teraszon illetve a kertben elhelyezett asztalokról, hiszen ezek egy kicsit más tulajdonságokkal bírnak, mint benti társaik. A kerti bútorok esetében – így az asztalnál is – a legfontosabb, hogy az időjárásnak ellenálljon. Mivel folyamatosan éri a napfény, az eső, a szél, ezért olyan darabra lesz szükségünk, amely stabil, nem fakul, nem megy tönkre a legkisebb időjárás változás hatására. Az asztalok esetében is találunk masszívabbakat és légies könnyedséget sugárzókat, de mindegyikről elmondható, hogy jól tűrik a kintlétet.

Fontos, hogy könnyen takaríthatóak legyenek, így egy polyrattan vagy egy színre fújt alumíniumvázas asztal esetén nem fogunk csalódni. Az asztal felülete esetében jól mutatnak a homokfúvott, hőkezelt üvegfelületek, mert tartósságuk megfelel a kinti időjárási körülményeknek. Ha sikerült felkeltenünk kíváncsiságodat, akkor látogass el oldalunkra, ahol a legújabb dizájn szerint tervezett kültéri étkezőket ismerheted meg. 

Címkék: