Profilom 2018. február 20. Kedd - Aladár, Álmos

A kültéri fabútorok újraélesztése


Az eső, a napfény és a rendszeres használat is nyomot hagy a kültéri bútorokon, amelyek igencsak hálásak lesznek egy kis törődésért. Ha szeretnéd hosszasan élvezni a társaságukat, és megőriznéd őket a lehető legjobb állapotban, akkor elő a védőkesztyűvel és a lelkierővel!

Mindegy, hogy fabútorról vagy a masszázsmedence fa burkolatáról van szó, egy kis gondoskodással minden fafelület újjávarázsolható. Elsőként a védőfelszerelést szerezd be, hogy a nagy felújítási műveletet ne a bőröd szenvedje meg. Gumikesztyűre tehát feltétlenül szükséged lesz, és a ruhád védelme miatt egy kötény is elkel majd. Ezután jöhet az igazi munka!

1. Portalanítsd a kezelni kívánt felületet, és egy kicsit le is csiszolhatod az előző védőréteget, hogy az új egyenletesen kerüljön majd fel. A ledörzsölés után jöhet egy kis tisztítás valamilyen általános tisztítószerrel. Hagyd száradni a fát.

2. A tiszta és száraz fának szüksége van alapozásra. Ehhez használj lenolajat, amit egy ecsettel könnyedén felvihetsz. A védőruházat felvétele után, a fém és a műanyag részeket is leragaszthatod, hogy azok elkerüljék az olajozást.

3. A dobozon olvasható utasítás szerint keverd a lenolajat, vidd fel a javasolt mennyiségben és rétegben, majd hagyd száradni, esőtől védett helyen. Ha a fafelület teljesen elvesztette a színét, akár 3 rétegre is szükség lehet, persze, mindegyik között várni kell a teljes száradásig.

4. Az utolsó réteg felkenése után várj legalább egy napot a végső száradásra, majd töröld le az esetleg fent maradó felesleget.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook