A szabadban (l)enni jó

A tavasz lelket melengető fuvallata újra ráirányítja csodálkozó figyelmünket a természet szépségére. Ne álljunk ellen a csábításnak, irány a szabad levegő, hogy finom ételek és jó társaság mellett élvezhessük ki a harsogó zöldeket és az édesen illatozó levegőt.


A tavasz lelket melengető fuvallata újra ráirányítja csodálkozó figyelmünket a természet szépségére. Ne álljunk ellen a csábításnak, irány a szabad levegő, hogy finom ételek és jó társaság mellett élvezhessük ki a harsogó zöldeket és az édesen illatozó levegőt.


Jó társaság

A szabadtéri programok elengedhetetlen kelléke a jó társaság. Mehetünk családdal, barátokkal vagy a párunkkal, a lényeg, hogy ezt az időt egymásra szánjuk. Hagyjuk otthon a gondokat, ne beszéljünk munkáról, csak élvezzük egymás társaságát. Tavasszal, amikor látványosan megújul a természet, nekünk is könnyebb rendet tenni gondolataink között. Egy zöldellő réten ülve minden sokkal egyszerűbbnek tűnik. Szánjunk hát egy kis időt arra is, hogy elszakadva a hétköznapoktól, átgondoljuk az életünket, így akár új tervekkel, megerősödve térhetünk haza.


 

Egyszerű ételek

Az időjárás és a szabadidő függvényében szervezhetünk félnapos vagy akár egész napos kirándulást is. De bármilyen hosszú is legyen a túra vagy a séta, ne feledkezzünk meg az ételről sem.

A levegőn hirtelen lesz éhes az ember, és a természet lágy ölén nincs mindig kéznél egy élelmiszerbolt. Arról nem is beszélve, hogy a mozgástól megéhező szervezetnek nem gyorsételre vagy chipsre van szüksége. A megfelelő innivaló pedig még az ételnél is fontosabb. Egyszerű szendvicseket készítsünk, vagy az előző napi vacsora maradékát is becsomagolhatjuk, csak arra figyeljünk, hogy az étel hidegen is finom legyen, mert a mikrót szintén nélkülöznünk kell majd. Csomagolhatunk salátát, süteményt, rántott húst, szinte bármit, de könnyebb lesz a csomag, ha kézzel fogyasztható ételeket választunk.


 

Kisállattal

Hogy a család kedvence számára is élvezetes legyen a kirándulás, az ő szükségleteiről is gondoskodni kell. A kullancsvédelem számára is fontos, akárcsak az ivóvíz, vagy az utána való feltakarítás. De nem kell feltétlenül az egyre nehezedő táskánkat teletömni kutyajátékokkal, gyártanak hátizsákot kutyák részére is. A több ponton rögzíthető táskában kényelmesen elférnek a saját cuccai, sőt akár még nekünk is segíthet a cipelésben. Persze mielőtt befogjuk az ebet málhásnak, tanítsuk meg a hátizsák használatára. Ha már megszokta a szokatlan plusz súlyt a hátán, akkor se terheljük jobban, mint azt fizikai adottságai lehetővé teszik, így nemcsak számunkra, de kedvencünk számára is kellemes és problémamentes napot tölthetünk el a szabadban. 


 

TIPPEK, MIT NE HAGYJUNK OTTHON:

 

A jókedvet semmiképp! Vihetünk kártyát, labdát, de felszerelés nélküli játékos programokat is kitalálhatunk. A gyerekek számára remek móka a bújócska, a bogárgyűjtögetés vagy a virágkoszorú-fonás, és így nekünk sem kell óriási pakkal menetelni hegyre fel. Van, amit azonban nem lehet jókedvvel helyettesíteni. 

 

Víz: inni, kezet mosni vagy sebet öblíteni is kiváló, épp ezért a szénsavmentes az ajánlott. 

 

Szalvéta: kezet, szájat törölni. 

 

Gyógyszer: nemcsak allergiára (pollen, méhcsípés) érdemes felkészülni, de jó, ha kullancs- és rovarriasztó is lapul a táska mélyén. 

 

Ragtapasz: kisebb balesetekre mindig számítani lehet, érdemes a folyékony vagy spray változatot választani, mert azok bármilyen alakú sebet tökéletesen befednek. 

 

Pohár: Ideális választás, ha nem akarunk minden kirándulónak külön palackot csomagolni, de hely szűke miatt akár szívószállal is helyettesíthető 

 

Pokróc: az egyik legfontosabb kellék, hogy legyen mire ülni, ha a kiszemelt piknikező helyen nincs asztal, vagy már mások elfoglalták. Létezik kifejezetten piknikre tervezett, alján hővisszaverő fóliával gyártott pokróc is. 

 

Szemetes: Ez talán a legfontosabb. Soha ne hagyjunk szemetet magunk után, gyűjtsük zacskóba, vigyük magunkkal, és majd az arra kijelölt helyen egy szemetesbe dobjuk ki.Címkék: