Egy szinte tökéletes hétvége

Jártál már úgy, hogy egyetlen apró részlet hiányzott a tökéletes nyaraláshoz? Egyetlen kis hiba is képes rányomni a bélyegét a hangulatodra. Még akkor is, ha jó szándék vezérelte a hiba elkövetőit.


Jártál már úgy, hogy egyetlen apró részlet hiányzott a tökéletes nyaraláshoz? Egyetlen kis hiba is képes rányomni a bélyegét a hangulatodra. Még akkor is, ha jó szándék vezérelte a hiba elkövetőit.

Hosszú hétvégés szülinapi parti egy tó melletti apartman szállodában: ez a tökéletes helyszín. Elvégre nincsenek falszomszédok, nem vagy egy szobába bezárva, szinte saját lakásodban élhetsz, ám a hotelek minőségét és kiszolgálását élvezheted. Harmincan érkeztünk erre a csodás helyszínre és az első este, afféle ráhangolódásként a legnagyobb apartman hatalmas teraszán rendeztünk sütögetős bulit. Kétségem sincs afelől, hogy a legjobb szándékkal rendezték be a teraszt, de nagyon mellényúltak. Fotelekkel és szófákkal rakták tele a teret, ám csak a kényelemre figyeltek. Csábító, puha, bőrkanapé – a teraszra negyven fokban? Senki sem merte megkockáztatni az izzasztó élményt. A vászon ülőalkalmatosságokról pedig csak az jutott eszembe, hányan izzadták már tele a szivacsát előttem. Bár kényelmes, pihegős estét terveztem, kénytelen voltam állófogadással beérni.

Illő kényelem

Még szerencse, hogy a másnapi szülinapot egy szórakozóhely félig nyitott teraszára terveztük. A terasszal szemben lévő kis kertből hívogatóan belógott egy medence is, így nem csak a torkunk nem maradt szárazon. A lakberendezők itt már jóval előrelátóbbak voltak. Afféle belesüppedős tespedésre ugyan egy Sulivan Island szófa nem alkalmas, mint amilyenre a „jóbarátokos” kanapék képesek, de kényelmesen megtámasztanak egy kiadós beszélgetéshez. És a romantikus dalok alatt bizony kényelmes volt összebújni is rajtuk – akárcsak a szerelmes tinik a kertmoziban. Ám a két legfontosabb szempontom tekintetében is kiállták a próbát. Egyrészt nem bízom sem a túl könnyű szerkezetű, sem a puha ülőalkalmatosságokban, mert attól tartok, hogy nem képesek megfelelően támogatni jóval száz kiló feletti megpróbáltatásaimat. Ez esetben ezzel sem volt gond, az alumínium váz négyszer ekkora súlyt is elbír.

A másik fontos szempont, hogy törülköző használata nélkül is élveztesen igénybe vehető a szófa még egy kiadós pancsolás után is. Ráadásul egy ilyen bulin olykor balesetek is történnek, de a kiömlött koktél sem hagyott nyomot a partin, egyetlen mozdulattal el tudtuk tüntetni a foltokat. Ilyen az, amikor az apró, ám elengedhetetlen részletek is klappolnak. Addig észre sem veszed mennyire fontos a megfelelő ülőalkalmatosság, míg egy meg nem keseríti, vagy ez esetben meg nem édesíti az életed.

Címkék: