Profilom 2017. október 17. Kedd - Hedvig

Gyorsan készülő grill finomság kánikulára hangolva


A morzás almás süti igazi nyári sláger, mert az alma lédús, enyhén savanykás íze a fagyi hűvösével kiégészülve frissítő, de tartalmas desszertet alkot. Elkészíteni pofon egyszerű, akár pár órával előre is megcsinálható, hogy a hűtőben várja a sütést.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A morzás süti bármilyen idén gyümölccsel működik, de a lédús nyári alma az egyik legfinomabb variánsa. Az adagok tertszőlegesen változtathatóak, így most a pontos értékek ismertetésétől eltekintük, úgyis az arányokon van a hangsúly.

Az almát hámozd meg, távolítsd el a magházat és vágd fel apró darabokra. Jöhet egy pici citromlé rájuk, de ez akár el is hagyható. A sütéshez vajazz ki egy hőálló tálat, majd halmozd bele az almát és ízlés szerint cukrozd és szórd meg fahéjjal. (Egy kis aprított diót is szórkatsz bele a teljesesség kedvéért.)

Ezután jön a tészta, ami tulajdonképpen 3 összetevőből áll: liszt, cukor, vaj. Ahány kanál liszt, annyi kanál cukor. Ezt jól keverd össze, majd adj hozzá annyi hideg (!) vajat, amennyivel morzsalékos állagúvá tudod gyúrni a lisztes keveréket. Ne dologzz rajta sokáig, mert ha nagyon megolvad a vaj, akkor a tészta könnyen megég majd.

Az almára halmozd rá a morzsás tésztát és már mehet is a grillre a süti. A süti nagyságáától mérten 15-20 perc elég is, hogy a tészta aranybarnává váljon, az alma pedig megpuhuljon. Vanília fagyival tálald.


Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook