Így mulass jól gyermekeddel a kertedben!

A nyári szünet napokon belül beköszönt, és tíz hetet tartalmasan kitölteni bizony nem könnyű feladat. Ám a kerted mindig rendelkezésedre áll, használd ki a benne rejlő lehetőségeket!


A nyári szünet napokon belül beköszönt, és tíz hetet tartalmasan kitölteni bizony nem könnyű feladat. Ám a kerted mindig rendelkezésedre áll, használd ki a benne rejlő lehetőségeket!

A kert egy felfedezésre váró oázis, ami hűvös zugaival a rekkenő hőségben enyhülést hozhat. Nagyon sokféle játékot játszhatunk, és a legtöbbje csak kevés előkészítést igényel, érdemes hát egy kis energiát fektetni bele, mert így egy-két órára leköthetjük a folyton nyüzsgő gyerkőcök figyelmét.

Kincskeresés – Rejts el néhány kincset a kert mélyebb rejtekhelyein, és készíts egy vicces térképet a gyerekek számára. Csempéssz bele egy kis turpisságot – mert hol létezik olyan térkép, ami pontos lenne… – ezzel megnehezíted egy kicsit a dolgukat. Egyes pontokra készíts be nekik egy kis nasit vagy innivalót, így biztos nem halnak éhen a nagy kutatásban.

Kikapcsolódás Nagyival – Kérd meg valamelyik nagyszülőt, hogy tartson egy rövid ismertetőt a kert növényeiről, esetleg iktassatok be egy kis gyomlálást, ültetést, szüretet, ami kellemes segítség és jó időtöltés is egyben. Lehet ezt kvízszerűen is csinálni, vagyis a megnevezett növényt, gyümölcsöt időre kell megtalálni a kertben, és ott kell elvégezni a megadott feladatot.

A nagy locspocs – A fáradságok levezetéseképpen állítsátok fel a kerti locsolót, és irány a víz. Nincs is annál élvezetesebb dolog, mint az össze-visszatekergő slag elől elszaladni, vagy megmártózni az esőztetőben és tovább futni. A melegben pedig kitűnő hűsítő játék.

Buli a medencében – A jakuzziban töltött idő a gyerekek számára is élvezetes program. Részben azért, mert együtt a család, részben mert a vizes programok mindig viccesek. A jetek, a fúvókák őket is szórakoztatják, de kincskereső játékot is lehet játszani a medencében. Nyáron érdemes a medence vizét az átlagosnál egy kicsit hűvösebbre venni, így a kánikulában kellemes élmény lesz a vízben pancsolás.  

Címkék: