Kis hely nem akadály!

Nem kell elkeseredned, ha nem rendelkezel túl nagy terasszal, mert egy kis ötletességgel, a felületek maximális kihasználásával olyan balkonod, erkélyed, teraszod lehet, amit még a szomszéd is elirigyel tőled!


Nem kell elkeseredned, ha nem rendelkezel túl nagy terasszal, mert egy kis ötletességgel, a felületek maximális kihasználásával olyan balkonod, erkélyed, teraszod lehet, amit még a szomszéd is elirigyel tőled!

Stílusban most nem szeretnénk tanácsot adni, inkább arra térnénk ki, melyek azok az alapdarabok, amelyeket mindenképpen érdemes beszerezni a tökéletes terasz kialakításához.

Elsőként szükséged lesz egy ülőalkalmatosságra. Ez lehet olyan, ami teljesen a fal mentén helyezkedik el, akár még rá is épülhet. Ha fontos számodra a kényelem, akkor egy olyat válassz, amelynek nagyobb az ülő, fekvőfelülete. A polyrattan darabok még mindig divatosak, ezek között találsz modern és klasszikusabb fazonút is. Anyaghasználatnál fontos, hogy a textilek megfeleljenek az időjárás kihívásainak: ne fakuljanak ki, ne penészesedjenek, könnyen tisztíthatóak legyenek, és az eső se áztassa agyon.

A Luxor karosszéket itt veheted meg

Második legfontosabb egy pakoló felület, ami lehet egy asztal, egy lábzsámoly, erkélyfalra rögzíthető helytakarékos lehajtható asztalka. Ha a szobádból hozod ki, akkor mindenképpen óvd valamilyen módon, hiszen kár lenne, ha egy nyár alatt tönkremenne. A szabad ég alatt extra hatás éri, a kosz, a pára könnyen kikezdheti, így vagy fedett helyre rakd, vagy válassz olyan kisasztalt, amit kültérre terveztek. Érdemes erre áldozni, mert így a könyved, a frissítőd, a naptejed és más hasznos holmijaid nem a földön koszolódnak majd.

Az otthonosságot fokozd textilekkel. Függönnyel, szőnyeggel, párnákkal, takarókkal, a lényeg, hogy minél több legyen belőle. Ezek lesznek azok a kiegészítők, amelyek megadják a teraszod stílusát. És ha szeretnéd, jövőre könnyedén lecserélheted majd őket!

A teraszodról nem maradhatnak le a növények sem. Akár kaspókba, virágtartókba helyezed őket, többféle stílust is követhetsz: divatosak a fűszernövények. Ennek nagy előnye, hogy ha épp főzni van kedved, kézközelben lesznek a friss fűszernövények, másfelől finom illatukkal belengik az egész teret. De választhatsz színes virágkavalkádot is: minél többféle pompázatosabb virágot társítasz egymás mellé, annál különlegesebb kompozíciód lesz.

Címkék: